Miksi Onduline

Onduline® on aallotettu jäykkä kattohuopa
Irtonaisena levyt ovat taipuisat ja aaltoja voi painaa leveämmiksi tai puristaa kapeammiksi niin, että kate myötäilee epätasaisen ja vinonkin katon muotoa. Levyt taipuvat myös 5 m säteellä kaarikatoksi. Kiinnitettynä "siltakaariefekti" tekee Onduline® katosta päällekäveltävän jämäkän.
1
Helppo asennus
2
Taatusti edullinen valinta

Pienen talon (ulkoseinien mitat 5x5 m) harjakaton remontin materiaalikustannus on noin 700 euroa sisältäen kiinnitysmateriaalit ja tarvikkeet.

7 €/m2
17,2x8,7
1 728 €
12,7x56,5
1 305 €
5,5x5,1
783 €
Onduline on erittäin asennusystävällinen. Tämä tarkoittaa, että:
A
Pystyt helposti asentamaan sen itse!
B
Kattoa ei tarvitse suoristaa ja asennuksen pystyy tekemään yksin koska levyjä on helppo käsitellä
C
Ondulinen asennus vaatii vain tavanomaisia kirvesmiehen ja katolla liikkumisen taitoja - Ondulinen asennus ei ole pelkästään helppoa, vaan erittäin helppoa.
3
Onduline® sopii suoraan vanhan huopakaton päälle

Ei purkutöitä, ei ruoteita, ei katon suoristusta. Keveytensä ja joustavuutensa ansiosta Ondulinea voidaan käyttää vanhan huopakaton uudistukseen ilman vanhan kattomateriaalin purkua. Voit asentaa Onduline suoraan vanhan huopakaton päälle. Tämä säästää sinulle huomattavasti rahaa ja aikaa.

 
Onduline® on mukava käsitellä
A
Levyt asetetaan suoraan vanhan katon päälle ja kiinnitetään aaltojen harjoista 80 mm kateruuveilla. Levyt joustavat katon epätasaisuuksien ja vinouden mukaan, jopa kolmiorimojen yli. Onduline® aaltojen ja vanhan huovan väliseen tilaan syntyy ilmavirta räystäältä harjalle, joka pitää vanhan katteen kuivana.
B
Onduline sopii vanhan varttikaton päälle
Varttilevyjen aallonpohjiin asetetaan 45/45 mm soirot noin metrin välein ja jokaisen janan viereen sopivasti 120 mm litteäkantaruuveja. Kutsutaan asbestimies paikalle kiinnittämään soirot ruuveilla varttilevyjen läpi vanhoihin ruoteisiin. Soirojen päälle kiinnitetään 22x100 mm ruoteet noin kk 470 mm ja niiden päälle asennetaan Onduline®. Sadekourut nostetaan Onduline®n tasolle, jolloin ne peittävät vanhat varttilevyt eikä räystäslautaa tarvita. Pieneläimet pysyvät ulkopuolella kun muistaa reikäpeltiset harjatiivisteet ja muoviset hiirikammat.
4
Eroja peltikattoon verrattuna
5
Kestävyys
Auringon UV-säteet kuluttavat ajan myötä Ondulinen bitumia, samoin kuin perinteisen kattohuovan. Tästä syystä Onduline® haperoituu ajan myötä, minkä huomaa päälle astuessa. Tämän huomaa vajaan 30 vuoden jälkeen. Onduline® säilyy kuitenkin vesitiiviinä toista kymmentä vuotta sen jälkeen, kun aallot antavat periksi askeleen alla. Suomessa Onduline® kattoja on vaihdettu 30 - 50 vuoden jälkeen, ei juuri koskaan aikaisemmin. Suosittelemme, että Onduline® kate vaihdetaan 30 vuoden välein. Maalaus huopakattomaalilla pidentää käyttöikää, mutta on tuskin mielekästä - levyjen vaihtaminen on paljon nopeampaa ja sitä paitsi edullisempaa.
VANHAT ONDULINE® LEVYT - JA UUDETKIN - OVAT ERINOMAINEN HALKOPINON SUOJA
Suurin valmistaja
Ranskalainen Onduline yhtymä on seitsemässäkymmenessä vuodessa kasvanut yhdeksi isoimmista kansainvälisistä kattomateriaalinvalmistajista.

Nykyään Onduline Ryhmä käsittää 35 kaupallista yhtiötä, joista kymmenessä valmistetaan kattotuotteita ja vedeneristysmateriaaleja.

Ondulinen valmistamia tuotteita on saatavilla yli sadassa maassa.

Voit ostaa Onduline®-tuotteita yli sadasta kaupasta tai tilata tästä.
Nettikaupat www.taloon.com, www.netrauta.fi
35
MYYNTIYHTIÖTÄ
8
TEHDASTA
Osta nyt